Spreek jij de juiste liefdestaal?

Hij bracht haar een bos bloemen op hun eerste date. Dat had voor haar niet gehoeven. Bovendien: hoe onpraktisch is dit tijdens een strandwandeling. En dan al die complimentjes. Ze voelde zich er ongemakkelijk bij. Dat zij meer verlangde naar oprechte aandacht had hij niet door. Hij bleef maar bezig met zijn mobiele telefoon. Een tweede date zat er niet meer in…

Heb jij wel eens een soortgelijke situatie meegemaakt? Dat je date of geliefde zijn/haar liefde probeerde te uiten, maar niet doorhad wat jij belangrijk vindt? Om de liefde te laten werken is het heel belangrijk dat je elkaars ‘liefdestaal’ spreekt. Er zijn grofweg 5 liefdestalen. De meeste mensen hebben één favoriet. Maar waarderen daarnaast soms ook meerdere. Ontdek de liefdestaal van jouw geliefde. En vergroot de kans dat jouw liefde beantwoord wordt!

Liefdestaal

De 5 liefdestalen

1. Positieve woorden

Oprechte complimenten, vriendelijke communicatie, bemoedigende en opbouwende woorden. Iemand met de liefdestaal ‘positieve woorden’ is veelal hiervan gecharmeerd.

2. Tijd en aandacht

Samenzijn met oprechte aandacht voor elkaar. Met elkaar in gesprek gaan en écht naar de ander luisteren. Een weekendje met z’n tweeën weg. Iemand met de liefdestaal ‘tijd en aandacht’ raakt hierdoor veelal gemotiveerd.

3. Cadeaus

Een ring als huwelijkssymbool, een persoonlijk verjaardagscadeau, een verrassing door de brievenbus. Iemand met de liefdestaal ‘cadeaus’ voelt zich hierdoor vaak speciaal.

4. Lichamelijk contact

Lekker knuffelen, hand in hand lopen, een kus voor het weggaan. Iemand met de liefdestaal ‘lichamelijk contact’ loopt hier meestal warm voor.

5. Dienstbaarheid

Een klusje doen voor elkaar, hulp in het huishouden, veel voor elkaar over hebben. Iemand met de liefdestaal ‘dienstbaarheid’ kan dit over het algemeen erg waarderen.

Wil jij de liefdestalen in praktijk brengen?

Wil jij de liefdestalen in praktijk brengen, maar heb je jouw liefdespartner nog niet gevonden? Ik stel je graag voor binnen mijn netwerk van +300 vrijgezellen in Zeeland. Klik voor de mogelijkheden. Of misschien zie jij al een leuke vrijgezel van Connect2love datingbureau met wie je wilt kennismaken op www.connect2love.nl/profielen. Reageren kost je niets.

Lees hier ook mijn tips om goed voorbereid op date te gaan!

Heb je een vraag?