Wat is jouw slagingskans om je liefdespartner te vinden?

‘Bij ons hebben singles 75% kans om hun partner te vinden!’ Deze slogan lees je niet op de website van Connect2love datingbureau. Waarom niet? Omdat de slagingskans heel persoonlijk is en afhangt van meerdere factoren.

Voordat je je inschrijft bij een datingbureau, is het best interessant om te weten of je ook daadwerkelijk iets hebt aan relatiebemiddeling. De slagingskans van iemand anders voorspelt echter niet of jij jouw liefde vindt. Wat wél iets zegt over jouw slagingskans vertel ik je graag in deze blog.

Je partnerwens

Je weet wat je zoekt in een partner. En misschien nog wel beter wat niet. Heb jij een lange wensenlijst waaraan je vasthoudt? Of ben je daarin flexibel en in staat om een persoon een kans te geven als hij/zij niet direct alle boxes aanvinkt? Als je realistisch bent dat je partner niet 100% voldoet aan jouw ideaalbeeld en bereid bent concessies te doen, vergroot je hiermee jouw kansen op liefdesgeluk. Focus je op de eigenschappen die je écht belangrijk vindt in een partner om een fijne relatie te hebben, niemand is perfect.

Persoonlijkheid

Bepaalde persoonlijke eigenschappen dragen bij aan je slagingskans in de liefde: positief denken, spontaniteit, assertiviteit, eerlijkheid, betrouwbaarheid. Ook als je een gezond zelfvertrouwen, geen bindingsangst en vrede met je verleden hebt, heeft dit een positief effect. Herken je jezelf niet in de voorgaande omschrijving? Geen paniek. Dit betekent natuurlijk niet automatisch dat je je liefde nooit zult vinden. En meer goed nieuws: je kunt altijd nog werken aan je persoonlijkheid. Niet alles is aangeboren, hoe je omgaat met je persoonlijkheid is ook erg belangrijk.

Sociale vaardigheden

Goede communicatieve vaardigheden en inlevingsvermogen zijn heel belangrijk voor het aangaan van nieuwe contacten en het onderhouden van je relatie. Dus ook sociale vaardigheden helpen je verder bij het vinden én houden van je partner.

Nabijheid

De aanwezigheid van potentiële partners bij jou in de buurt speelt ook een rol bij de kans van slagen om je partner te vinden. De verdeling van mannen en vrouwen over Nederland is ongelijk. Zo wonen er in het zuidoosten van het land in totaal meer mannen. En in het midden van het land meer vrouwen. Ook zijn er verschillen per leeftijdscategorie. Het CBS heeft de verdeling van mannen en vrouwen over Nederland overzichtelijk in kaart gebracht. Woon je bij elkaar in de buurt? Dan ben je makkelijker in de gelegenheid elkaar vaker op te zoeken. Dit is goed voor jullie band. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat je iemand leuker vindt als je diegene regelmatig ziet. Tenminste, als je diegene in eerste instantie al een beetje aardig vond.

Sociaal leven

Ben jij bereid moeite te doen om nieuwe mensen te ontmoeten? En je sociaal op te stellen? Dan vergroot je hiermee de kans dat je je partner ook daadwerkelijk zult tegenkomen. Ga niet thuis afwachten tot je ideale partner aanbelt, maar houd de contacten met familie en vrienden warm. En onderneem daarnaast leuke activiteiten.

Uiteraard vergroot je de kans je liefde te vinden als je je inschrijft bij Connect2love datingbureau. Je breidt immers je netwerk uit met ruim 300 singles uit Zeeland en aangrenzende regio’s met wie je via Connect2love in contact kunt komen. Wil je weten of persoonlijke relatiebemiddeling door Connect2love bij je past? Vul gerust het contactformulier in. Dan neem ik contact met je op. En beantwoord graag je vragen. Ik kijk ernaar uit kennis met je te maken!

Heb je een vraag?