Een profieltekst schrijven voor een datingsite: 6 tips!

Online daten is enorm populair. De keuze op internet is letterlijk reuze. (Wat overigens niet betekent dat het maken van een keuze daardoor makkelijker wordt, maar daarover een andere keer meer). Om positief op te vallen tussen die duizenden singles op datingsites én de juiste partner voor jou aan te trekken, is een pakkende profieltekst over jezelf belangrijk. Na het lezen van de komende 6 tips, ken jij het geheim van een goede profieltekst. En kun je direct aan de slag om jouw liefde aan te trekken!

Tip 1: Verras met je openingszin

Je openingszin is misschien wel de belangrijkste zin van je hele profieltekst. Deze wordt veelal als eerste getoond onder je foto. En is bedoeld om de aandacht te trekken voor jouw profiel. Begin met een verrassend en persoonlijk weetje over jezelf. Of stel een niet alledaagse vraag. Hiermee maak je een originele eerste indruk. Dat is alvast een goed begin!

Tip 2: Weet voor wie je schrijft

Je kunt (helaas?) niet met iedereen op date. Je wilt daarom met jouw profieltekst op een datingsite de singles aantrekken die bij jou passen. Bedenk daarom goed wie je wilt aantrekken. Wat zou diegene willen weten over jou? Geef daar in je profieltekst antwoord op.

Tip 3: Schrijf positief

Richt je volledig op de singles die je wilt aantrekken. En laat de lijst met eigenschappen die je niet in een partner zoekt en geklaag in je profieltekst achterwege. Schrijf over wat je wél zoekt en aantrekkelijk vindt. Positieve mensen worden aantrekkelijker gevonden. Dat geldt ook voor een positief geschreven profieltekst!

Tip 4: Schrijf concreet

Zorg ervoor dat de lezer een goede voorstelling van je kan maken. En voorkom algemeenheden. Ben je bijvoorbeeld sportief of zorgzaam? Geef dan concreet en met specifieke voorbeelden aan hoe jij sport. En waaruit blijkt dat jij zorgzaam bent.

Tip 5: Wees eerlijk over jezelf

Stel jezelf voor zoals je bent. Het is niet zinvol jezelf mooier of anders voor te doen. Dit hou je in de praktijk immers niet vol. Jouw doel is om een partner te vinden die juist voor jóu gaat. Durf daarvoor ook je niet perfecte kant te benoemen in je profieltekst. Dit maakt je menselijk en makkelijker benaderbaar.

Tip 6: Nodig uit tot actie op het einde

Met een uitnodiging tot actie op het einde van je profiel stimuleer je de lezer hierop te reageren. Vraag bijvoorbeeld om een reactie op een bijzondere stelling. Of stel een originele vraag. Ook een grappige opdracht valt vaak goed in de smaak. Je ontvangt gegarandeerd minder standaardreacties in jouw mailbox!

Ben je benieuwd hoe zo’n profieltekst er dan in zijn geheel uitziet? Voorbeelden van professionele profielteksten van singles van Connect2love datingbureau vind je hier: https://www.connect2love.nl/profielen/.

Heb je een vraag?