Bram vond in Jolanda zijn kers op de taart

Bram (58) en Jolanda (61) waren elkaar waarschijnlijk nooit zomaar tegen het lijf gelopen. De een komt van Walcheren en de ander van Zuid-Beveland. Hoe mooi is het dat ze elkaar én het liefdesgeluk toch hebben gevonden via Connect2love datingbureau! Tijdens een drankje op een zonnig terras halen ze samen herinneringen op…

Hij vroeg haar verkering

Bram: ‘’Ik heb gevraagd: wil je mijn vriendinnetje zijn? Meteen die zondagavond 13 februari. Het was op onze eerste afspraak. Woensdagavond zijn we direct gaan appen nadat matchmaker Ema jou aan me had voorgesteld. En donderdag ook.’’

Jolanda: ‘’Ik dacht: oeh, nu gaat het wel heel snel. Toch hebben we afgesproken om vrijdag te bellen.’’

Bram: ‘’3 uur en 4 minuten, we hebben echt de hele avond gebeld!’’

Het voelde meteen goed

Jolanda: ‘’Die zondagavond 7 uur, het was donker, februari, het was koud. Ik zou normaal gesproken nooit de eerste keer direct bij mij thuis afspreken. Maar het voelde goed dus was je meteen thuis.’’

Bram: ‘’Aan het appverkeer kon je al merken dat het gewoon goed was. Normale appjes. Ik hoefde ook geen uren te wachten op een berichtje terug. En we zaten zolang aan de telefoon. Dan kun je wel wachten met afspreken… Maar het voelde eigenlijk al gelijk goed. Inmiddels wist ik al dat je graag thee dronk. Dus had ik een paar smaakjes thee voor je meegenomen.’’

Bram had een goede smoes!

Jolanda: ‘’De dag na onze eerste afspraak was het Valentijnsdag. Die ochtend appte je: zal ik vanavond nog even langskomen en een kusje komen brengen?’’

Bram: ‘’Omdat het Valentijn was had ik natuurlijk een goede smoes. En toen zei je ook meteen: ja dat is goed natuurlijk.’’

Jolanda: ‘’Toen dacht ik: als je maar niks meeneemt voor Valentijn, want dat vind ik zulke grote kolder. Als je met een bos rozen was aangekomen had ik gedacht: ik weet het niet hoor…’’

Bram: ‘’En dat deed ik dus juist weer niet.’’

Een perfecte match

Jolanda: ‘’Nu hebben we inmiddels 3 maanden een relatie, maar al vanaf het begin was het alsof we elkaar al zo lang kenden. Het voelde al zo vertrouwd. En dan kijk je op de kalender en dan denk je: hoe dan? Het is nog maar een paar weken dat ik je ken. Dat is wel bijzonder eigenlijk. Hoe dat komt? Je bent gewoon een goede match!’’

Bram: ‘’Omdat je er ook alle twee weer opnieuw aan toe bent denk ik. Je moet niet geforceerd in een relatie stappen. Als je happy single bent en thuis de boel op orde hebt, dan zou ik op zoek gaan naar een vriend of vriendin en me inschrijven bij Connect2love datingbureau. Dan ben je er klaar voor. Dat is mijn ervaring.’’

Hij had geen haast

Bram: ‘’Ik had geen haast met een nieuwe relatie. Maar na een tip van mijn schoondochter heb ik toch de stap gezet om me in te schrijven bij Connect2love datingbureau. Omdat Connect2love uit de buurt komt en niet landelijk is. En het gaat niet om alles wegwrijven, zoals 10 fotootjes op een avond bij Tinder. Ik sprak Ema en ik had meteen zoiets van: we doen het! De manier waarop Ema het aanpakt, daar had ik vertrouwen in. Ema doet het zo spontaan en persoonsgericht. Dat ze al in lijnen weet wie zou passen. Dat ze die splitsing al kan maken. Dan ben je al een hele stap verder.”

Zij boekt de zomervakantie, hij de wintersport

Jolanda: ‘’En nu gaan we in juni samen op vakantie naar Portugal!’’

Bram: ‘’Toen je dat boekte heb ik ook meteen gebeld naar waar ik vroeger altijd op wintersport ging. Dus daar gaan we volgend jaar in maart naartoe.’’

Jolanda: ‘’We zeggen vaak tegen elkaar: we doen nog maar een weekje erbij. Of: we plakken er nog een maandje aan vast. We houden het in ieder geval samen vol tot aan de vakantie, haha.’’

Het leven is net een taart…

Jolanda: ‘’Je bent mijn kersje hè. Mijn kersje op de taart. Je hebt natuurlijk zelf al een hele taart opgebouwd in je leven. Dus zei ik tegen je: we kunnen ook samen een taart maken? We hebben allebei onze eigen bodem van onze taart. Als we die bij elkaar kunnen gooien en er samen op kunnen bouwen, dan is het goed hè. En dan gaan we voor een hele hoge!’’

Heb je een vraag?